site hit counter welke rivier ontspringt boven innsbruck h-lifestyle Q&A 

welke rivier ontspringt boven innsbruck

Deze vraag heeft geen definitief antwoord. Wetenschappers weten het niet zeker, maar ze hebben twee mogelijke kandidaten voor de titel genoemd: de Inn en de Salzach.

welke rivier ontspringt boven innsbruck

welke rivier ontspringt boven innsbruck , De rivier de Inn is de op een na grootste rivier in Tirol, Oostenrijk. Stijgend boven zeeniveau op een plateau van het Hofgarten-gebergte in Innsbruck en loopt een koers van ongeveer naar het noorden en oosten voordat het samenvloeit met de Donau bij Hagenau, het droogt een gebied af van een vijfde van Tirol, Salzburg niet meegerekend. De vallei scheidt de oostelijke Alpen van de westelijke Alpen. De bovenloop bevindt zich in Italië en Slovenië.

De belangrijkste zijrivieren die erin afwateren, zijn onder meer:

• Gschnitz van Oost-Tirol en Bolzano (Slovenië) grenzen

• Rottenbach uit het Grödental

• Vils uit Innsbruck (hoofdstad van Tirol)

• Brennach daalt van de Gottesberg af naar Landeck (hoofdstad van Tirol)

Antwoorden welke rivier ontspringt boven innsbruck

De rivier de Inn is een zijrivier van de Donau en stroomt door Oostenrijk en Duitsland. Het stroomt van Tirol naar Beieren en zo naar de Donau ten noorden van Ingolstadt. De rivier de Inn ontspringt boven Innsbruck, Oostenrijk, dat in de buurt van de Brennerpas aan de Oostenrijks-Italiaanse grens ligt.

De Tiroolse hoofdstad Innsbruck ligt aan de voet van de Untersberg, die zijn eigen interne waterbron heeft: de Bergsee (meer).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *