site hit counter wat is in aantal de grootste bevolkingsgroep van suriname 12 letters h-lifestyle Q&A 

wat is in aantal de grootste bevolkingsgroep van suriname 12 letters

De grootste bevolkingsgroep in Suriname zijn de afstammelingen van Afrikaanse slaven. Wat is qua aantallen de grootste bevolkingsgroep in Suriname? Er is geen goed antwoord op deze vraag, aangezien het moeilijk is om mensen in het land te tellen.

wat is in aantal de grootste bevolkingsgroep van suriname 12 letters

wat is in aantal de grootste bevolkingsgroep van suriname 12 letters , Jarenlang werd het aantal mensen in Suriname geteld aan de hand van gegevens uit bevolkingsonderzoeken. Sinds 2013 maakt de overheid gebruik van administratieve gegevens. Deze wijziging heeft tot enige onzekerheid geleid over de huidige omvang van de bevolking. De VN schat dat er medio 2017 560.000 mensen in Suriname woonden. Dit cijfer is gebaseerd op het aantal geboorten en sterfgevallen in de administratie en op het aantal kinderen dat naar school gaat. Dat is een vraag die mensen zichzelf vaak stellen.

wat is in aantal de grootste bevolkingsgroep van suriname

Als je ook nieuwsgierig bent naar deze vraag, hebben we het volgende voor je. Javanen vormen ongeveer 38% van de totale bevolking van Suriname. Het wordt gevolgd door Hindoestanen met 18%, gevolgd door Creolen (afstammelingen van Afrikanen) met 14% en kastanjebruinen met 8%. Zie deze link voor informatie over de populatiegrootte: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/sr.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *