site hit counter italiaanse architect die het groninger museum heeft ontworpen h-lifestyle Q&A 

italiaanse architect die het groninger museum heeft ontworpen

Er zijn niet veel bronnen die melding maken van een Italiaanse architect die het Groninger museum ontwierp, maar enkelen zeggen dat hij een zeer productieve ontwerper was die samenwerkte met veel van de beroemdste architecten van zijn tijd.

italiaanse architect die het groninger museum heeft ontworpen

italiaanse architect die het groninger museum heeft ontworpen , Het Groninger Museum is gelegen in het centrum van Groningen. Het is ontworpen door een Italiaanse architect en gebouwd in 1955-1958. Het museum staat bekend om zijn imposante ronde vorm, die wordt ondersteund door gigantische metalen kolommen. Er zijn nergens rechte lijnen te zien in het ontwerp van het interieur of exterieur van het gebouw, omdat Pietro Belluschi alles wilde vermijden dat zou kunnen afleiden van het esthetische aspect van het tentoonstellen van kunst.

De Italiaanse architect Renzo Piano is ook gecrediteerd voor het ontwerpen van dit indrukwekkende gebouw, maar er staat niets over op hun website, dus ik kan niet bevestigen of het waar is of niet.

italiaans architect groninger museum

Het Groninger Museum is een van de mooiste musea ter wereld en heeft een van de beste exposities van moderne kunst.

Het museum is ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano.

wanneer is het groninger museum gebouwd

Niet veel mensen weten dat het Groninger Museum daadwerkelijk is ontworpen door een Italiaanse architect. Lees verder om meer te weten te komen over Michele de Lucchi en zijn werk.

Michele de Lucchi is een autodidactische architect die erkenning heeft gekregen voor zijn gebouwde gebouwen in heel Europa. Hij studeerde architectuur in Florence, maar studeerde daar nooit af wegens een gebrek aan interesse in het vak op dat moment. Later werd hij directeur van de Architectuurschool aan de Universiteit van Ferrara in Italië.

Hoewel hij in zijn carrière heel wat gebouwen heeft ontworpen, is een van de meest opvallende ongetwijfeld het Groninger Museum, dat dit jaar zijn 50ste verjaardag viert.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *